Josep Artigas, 30 anys de cooperació

El dimecres 8 de setembre, la Sala de les Cuines de Can Rius ha acollit l’exposició de tota una vida dedicada a la cooperació en diferents indrets del Senegal. Artigas, acompanyat de l’alcalde, Jordi Solé, de familiars, amics, membres de Caldes Solidària i un nombrós grup de persones interessades en la seva trajectòria, va fer un recorregut pels projectes fets a les regions de Casamance, Sokone i Thiaroye. Però, sobretot, l’escolapi va dibuixar una nítida imatge sobre les expectatives, els problemes i les oportunitats de la joventut senegalesa. També va apuntar amb claredat i el criteri que li atorguen tres dècades d’experiència les accions que tant la comunitat internacional com la població del Senegal hauria d’assumir per contribuir a l’autosuficiència del país i evitar l’èxode dels joves. El reforç de les comunitats agràries i la necessitat que la joventut aprengui a treballar el camp i a gestionar el seu esforç va ser una de les propostes més repetides durant la conferència, i també és una de les causes a les quals ha destinat més temps l’escolapi.
Actualment en Josep Artigas es troba coordinant el projecte d’un centre de promoció agrària a M’lomp, al departament d’Oussouye (Casamance) i en el qual l’Ajuntament i Caldes Solidària estan recolzant la iniciativa.

En acabar la xerrada, Artigas va ser sorprès amb un vídeo – homenatge sobre la seva trajectòria al Senegal. El vídeo és una mostra d’agraïment de l’Ajuntament de Caldes de Montbui a la seva dedicació. Caldes ha contribuït històricament en els projectes senegalesos proposats per Artigas de la mà de Caldes Solidària.

Descarrega't el PDF de la conferència clíca aquí.